Selectează o Pagină

Indiferent care ar fi tendințele în nuntă pentru un anumit an și indiferent care ar fi culorile la modă, există o culoare – asociată unei plante – despre care eu cred că întotdeauna va fi un simbol al romantismului, al libertății și al iubirii pure. Este vorba despre lavandă.

Lavandă cu aromă de Provence

Lavanda – sau levănțica, așa cum mai este cunoscută la noi – este o plantă minunată, delicat parfumată, cu o culoare vie, ce este specifică regiunii Provence, din Franța. Aici există câmpuri întregi de lavandă ce răspândesc o aromă îmbietoare și creează o atmosferă de poveste frumoasă cu zâne.

nunta lavanda

În limbajul florilor, lavanda înseamnă Răspunde-mi și este un simbol al tandreții, al harului, al inspirației și rafinamentului. De asemenea, lavanda este asociată și cu frumusețea feminină.

Lavandă în buchetul miresei

Îmi plac la nebunie buchetele de mireasă ce conțin și câteva fire de lavandă sau care sunt, în totalitate, din flori de lavandă. Au în ele ceva romantic și diafan, ceva ce te face să visezi cu ochii deschiși și să sărbătorești iubirea.

nunta lavanda

Invitații de nuntă cu iz de lavandă

Dacă alegi lavanda ca element central al nunții tale, atunci și invitațiile, numerele meselor, meniul sau place card-urile ar trebui să fie în ton. Culoarea vie a lavandei este perfectă pentru a realiza tot felul de detalii, însă piesa de rezistență este chiar firul de lavandă ce poate fi prins de printurile pe care le realizezi pentru nuntă.

nunta lavanda

Mărturii cu lavandă

Una dintre proprietățile lavandei este că te liniștește și îți permite să ai un somn lin, cu vise plăcute. De aceea, este recomandat să ții un săculeț cu lavandă pe noptieră sau chiar pe pernă, în timpul somnului.

nunta lavanda

Cum ar fi să oferi ca mărturie de nuntă un săculeț frumos decorat, plin cu lavandă parfumată, pentru nopți calme? În felul acesta, invitații sigur își vor aminti de nunta voastră cu drag.

Decorațiuni cu lavandă

nunta lavanda

Îmi place efectul pe care îl au borcănelele cu lumânări decorate cu lavandă. Efectul este cu atât mai spectaculos, cu cât alegi să-ți faci nunta în aer liber. Ele pot fi așezate pe mese și, dacă spațiul îți permite, poți găsi modalități creative de a le suspenda.

Cu drag 🙂

Mihaela

Câmp lavandă: Sursa foto 1, Sursa foto 2; Buchet mireasă: Sursa foto 1, Sursa foto 2; Mărturii lavandă: Sursa foto 1, Sursa foto 2; Decorațiuni lavandă: Sursa foto 1, Sursa foto 2.

Please follow and like us:
error